Koeien & land: 80 melkkoeien, 70 stuks jongvee, 85 hectare.
Andere dieren: 2 honden, 2 katten, 30 kippen, 40 fokschapen.
Extra activiteiten: boerencamping, huisverkoop van vlees, educatie, accommodatie voor schoolkampen en bijzonder vergaderen.

 

Hoorns
“Als biodynamisch boer zet ik de eigenheid van de koe centraal. De hoorns symboliseren dat ik de koe in haar wezen respecteer en dat ze helemaal – met hoorns en al – koe mag zijn. De meeste van mijn koeien hebben symmetrisch gevormde hoorns. Dat is een prachtig gezicht en maakt mij vrolijk.”

 

Dier
“Een koe graast kieskeurig en ruikt alles wat ze eet. Ze weet donders goed wat ze nodig heeft maar dan moet het wel voorhanden zijn. Wij zorgen dus dat er diverse bloemen, kruiden en grassoorten in het weiland staan waaruit ze kan kiezen. Op deze manier hebben wij gezonde koeien en werken we al jarenlang antibiotica-vrij.”

 


melkveehouder in Driehuizen, Noord-Holland

Stap op de fiets en ontdek een weidevogelparadijs rond Jeroen zijn boerderij
Op deze route fiets je door oer-Hollands landschap vol weilanden en water. Waar je ook kijkt, overal zie je koeien en vogels! Je kunt rondkijken op het erf van een Zuiver Zuivel boer Jeroen Konijn die in zijn beheer rekening houdt met weidevogels.
Veel fiets- en vogelplezier gewenst!
.
Lees hier meer over de natuurinvulling op het bedrijf van Jeroen Konijn en welke soorten op zijn land en erf aanwezig zijn.
J