Koeien & land: 55 melkkoeien, 40 stuks jongvee en 1 stier; een mix van diverse koeienrassen zoals Blaarkop, Brown Swiss, Holstein en Zweeds Roodbont.

In de wei: begin april t/m november 75 hectare waarvan 25 natuurgrond van Staatsbosbeheer en Landschap Noord-Holland.

Andere dieren op het bedrijf: honden, katten, 100 fokschapen, geiten, konijnen, kippen. Extra activiteiten: boerderij-camping, educatie voor basisschoolklassen.

Zowel de moeder als vader van Klaas zijn op een boerderij geboren maar zijn niet zelf boer geworden. Omdat oom Jaap van moederskant vrijgezel was en geen bedrijfsopvolger had, kreeg Klaas de kans om boer te worden. Vanaf 1980 is hij bij oom Jaap in het bedrijf gestapt. In 1990 ging oom Jaap met pensioen en sindsdien runt Klaas het bedrijf samen met zijn vrouw Linda. Hun oudste zoon Niels is de beoogde bedrijfsopvolger. Klaas Rodenburg: “Van jongs af aan was ik elk vrij uurtje bij mijn oom Jaap op de boerderij. En als ik niet vrij had, zat ik er stiekem ook. Ik heb het geluk gehad dat ik het bedrijf van hem kon overnemen. Het omgaan met de natuur en de beesten vind ik nog steeds het mooie van het boerenvak. Elk seizoen is anders. Wij zijn een hecht familiebedrijf. Iedereen helpt mee en heeft z’n eigen specialiteit. Pim is technisch aangelegd en repareert de machines. Menno houdt graag van schapen en geiten en Susanne vindt alles leuk. Dat Niels de bedrijfsopvolger wordt, wisten we al sinds hij twee is. Met zijn overalletje aan kroop hij het schapenhok in en kon ons aanwijzen welke ooi op het punt van bevallen stond.”

Klaas kan je ook meer vertellen over Ruimte en Modern.

 

Type bedrijf: bedrijf met weidevogels

Waar vind ik deze boer?

Uitgeest

www.rodenburghoeve.nl

F