Koeien & land: In de grupstal staan 25 melkkoeien met kalfjes.
42 hectare land.
Andere dieren op het bedrijf: Op het erf lopen de kippen met hun kuikens en de honden en katten.
Over het hek kijken drie paarden nieuwsgierig naar wat er allemaal op de boerderij gebeurt. In de veldschuur staan honderd schapen die in februari lammetjes krijgen.

Natuurbeheer: In samenwerking met de Agrarische Natuurvereniging Waterland, hebben wij natuurprojecten ontwikkeld. In deze serie komen de volgende onderwerpen aan bod: – mooiland-hooiland – terrastaluds – bloemrijke slootkanten – de poel – weidevogelbescherming.

Albert Hoeve: “Ik ben Albert Hoeve en ik woon en werk op de biologisch-dynamische boerderij de StadsHoeve in Zunderdorp. Zunderdorp ligt aan de rand van Amsterdam. Rondom de boerderij ligt 42 hectare land. Dat is net zoveel als 80 voetbalvelden bij elkaar. Je kunt je dus voorstellen dat er hier enorm veel is te zien en valt te ontdekken. Ik ben samen met mijn gezin inmiddels de vijfde generatie die dit familiebedrijf runt.
Ons gezin bestaat, naast mijzelf, uit mijn vrouw Angela, onze dochter Martine en onze zoons Ruben, David en Boris. De StadsHoeve is een typische Noord-Hollandse stolpboerderij. De boerderij is in 1861 gebouwd door mijn betovergrootvader Teunis Hendrikszoon Hoeve. In 1986 ben ik op de StadsHoeve gaan werken. Eerst onder de hoede van mijn vader Hendrik, enkele jaren later geheel zelfstandig.”

Onze biodynamisch boeren zorgen automatisch voor meer biodiversiteit op en rond hun erf. Daar doen ze nog een schepje bovenop. De biodynamische melk van Zuiver Zuivel voldoet vanaf half maart 2017 aan strenge criteria voor bedrijven met diverse natuurwaarden en boerenlandvogels die opgesteld zijn door Vogelbescherming Nederland.

Type bedrijf: bedrijf met overige natuurwaarden

Waar vind ik deze boer?

Zunderdorp

F