Verpakkingen

 

Pakken

De literpakken van Zuiver zuivel zijn gemaakt van FSC® gecertificeerd karton. De verpakking is 100% recyclebaar.

biodynamische karnemelk

Beker, seal en hersluitdeksel   

De kartonnenwinkel om de beker kan bij het papierafval. De dunne plastic beker kan bij het verpakkingsmateriaal.


Wij zijn bezig om al onze aluminium seals op de 500 g bekers te vervangen door PET seals. Aluminium is zeer energieverslindend bij de productie, daarom stoppen we met gebruik hiervan. De PET seals zijn veel duurzamer, gemaakt van een monomateriaal en zijn goed te recyclen. Van oude PET seals kunnen bij herverwerking weer nieuwe verpakkingsmaterialen voor voedsel worden gemaakt.

We krijgen regelmatig vragen over de hersluitbaarheid van onze bekerverpakkingen. Wij kiezen er voor om onze producten niet te voorzien van een hersluitdeksel. Deze keuze maken wij vanuit milieu-oogpunt. Wij proberen ons verpakkingsmateriaal te beperken.

Mocht u de hersluitdeksel erg missen dan kunnen wij naar u éénmalig een hersluitdeksel opsturen. U kunt de hersluitdeksel aanvragen door een email te sturen naar contact@zuiverzuivel.nl.


biodynamische volle kwark

Glazenfles

Een deel van de producten van Zuiver Zuivel zit in een glazen statiegeldfles. Deze fles kunt als hij leeg is weer schoon in leveren bij de winkelier waar u het product heeft gekocht. Wij hervullen deze flessen weer. De dop kan bij het verpakkingsafval.

biodynamische volle yoghurt

Omverpakkingen

Veel producten verpakken we als ze aan de winkels worden geleverd in kratten. Sommige producten worden in kartonnen doos of tray verpakt. Al onze kartonnen omverpakkingen zijn gemaakt van FSC gecertificeerd karton.


Zo maak je een pak goed leeg

Vaak blijft er nog wat zuivel achter als je een pak uitschenkt. Als je je pak goed opvouwt, haal je het laatste beetje er tot de laatste druppel uit. Dat kan wel een half bakje vol zijn! Door een pak goed leeg te maken wordt er minder voedsel verspilt. Voor meer informatie: www.zuivelpak.nl/voedselverspilling