Yomio wordt bereid als yoghurt en aangezuurd met de speciale Yomio cultures L.Acidophilus, B.Bifidus en Sc. Thermophilus. Deze produceren tezamen 90% rechtsdraaiend melkzuur. De speciale Yomio cultures zorgen voor de heerlijke zacht-zure smaak. Bovendien is Yomio licht verteerbaar. Rechtsdraaiend melkzuur is van nature in ons lichaam aanwezig. Bevat van nature meer onverzadigde vetten en Omega 3 vetzuren.

Bij de meeste yoghurts die tegenwoordig worden verkocht, rijpt de yoghurt in een grote tank en wordt de yoghurt voor het afvullen in de verpakking glad geroerd. Bij een standyoghurt wordt de warme dunne aangezuurde melk afgevuld in bijvoorbeeld een beker of fles. Daarna rijpt het product in de verpakking in een speciale warme cel. Als het product goed van smaak en structuur is, wordt het product in de koeling geplaatst. Standyoghurts hebben een kenmerkende losse structuur; als je een lepel in het product steekt, treedt er bijna direct vocht uit.