De statiegeld glazen fles is een van de oudste verpakkingen voor zuivel. Glas heeft geen last van smaak of geuroverdracht, en is een puur en eerlijk verpakkingsmateriaal. Bovendien is de glazen fles nog steeds een van de duurzaamste verpakkingsmaterialen, mits de fles hergebruikt wordt. Mede daarom is de glazen fles afgelopen jaren weer populairder geworden.

De fles wordt in onze fabriek gespoeld en opnieuw gevuld. De glazen fles gaat op deze manier ca 50x mee, en zo zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig voor het verpakken van de zuivelproducten.

Maar glas is afgelopen jaar wel fors duurder geworden, o.a. door de energie die nodig is voor de productie. Daarnaast hebben we door de hoge energiekosten te maken met fors hogere kosten voor het spoelen van de flessen. Toch hebben we besloten door te gaan met de glazen fles. We zien ons door de gestegen kosten wel genoodzaakt het statiegeld tarief per 1-2-23 aan te passen, zodat de vervangingswaarde van de fles weer in lijn ligt met het statiegeldbedrag. Het statiegeldtarief wordt verhoogd naar 70 cent.