Oproming is het laagje room op onze biodynamische melk. Edwin Crombags van Zuiver Zuivel vertelt:

“Wij streven ernaar om biodynamische producten minimaal te bewerken; deze visie ligt ook vast in de regels van het Demeter keurmerk . Voor de voedselveiligheid voeren we de wettelijk verplichte pasteurisatie van melk uiteraard wel uit. Waarom streven wij naar minimale bewerking? In de biodynamische landbouwmethode gaan we ervan uit dat alles wat leeft levenskrachten heeft. Deze levenskrachten proberen wij zo goed mogelijk te behouden door zo min mogelijk ingrepen te doen op het natuurlijke product. Bij homogenisering wordt de melk onder hele hoge druk door een soort zeef gedrukt. De vetbollen in de melk worden daardoor gefragmenteerd in kleine oplosbare deeltjes. Dit is een cosmetische behandeling om oproming te verkomen. Wij zijn juist trots op het laagje room op onze biodynamische melk. Voor ons staat het symbool voor de zuiverheid van onze melk.”hierachter is dat we ernaar streven om biodynamische producten minimaal te bewerken; deze visie ligt ook vast in de regels van het Demeter keurmerk . Voor de voedselveiligheid voeren we de wettelijk verplichte pasteurisatie van melk uiteraard wel uit. Waarom streven wij naar minimale bewerking? In de biodynamische landbouwmethode gaan we ervan uit dat alles wat leeft levenskrachten heeft. Deze levenskrachten proberen wij zo goed mogelijk te behouden door zo min mogelijk ingrepen te doen op het natuurlijke product. Bij homogenisering wordt de melk onder hele hoge druk door een soort zeef gedrukt. De vetbollen in de melk worden daardoor gefragmenteerd in kleine oplosbare deeltjes. Dit is een cosmetische behandeling om oproming te verkomen. Wij zijn juist trots op het laagje room op onze biodynamische melk. Voor ons staat het symbool voor de zuiverheid van onze melk.”