Biodynamische kwark is heerlijk vol en rijk van smaak. Bereid met biodynamische melk en zuursel. Ingrediënten: Biodynamische magere melk, zuursel en vegetarische stremsel.

Bij Zuiver Zuivel wordt de biodynamische kwark nog geproduceerd door het product te laten uithangen/uitlekken. Vroeger gebeurde we dat in doeken. Dat kan tegenwoordig niet meer met alle hygiëne eisen waaraan wij moeten voldoen. Het proces van het uitlekken van het product doen wij nog steeds maar dan op een moderne manier. Hiermee zijn we uniek in Nederland, en wellicht in de wereld. We hebben hiervoor een gesloten systeem in een tank ontwikkeld, waarbij we de kwark in de tank laten uitlekken, waardoor het product indikt, en daarna de wei afvoeren. Het totale proces van kwarkbereiding duurt ongeveer 24 uur. Bij kwark die in de supermarkt wordt verkocht worden tijdens de bereiding vaak eiwitrijke poeders toegevoegd, en wordt de wei niet afgevoerd, maar blijft de wei in het product, of het product wordt door middel van een kwarkcentrifuge geproduceerd. Onze magere kwark krijgt alle tijd om kwark te worden en bevat van nature een hoog eiwitgehalte.
Ingrediënten
Voedingswaarde per/Valeur nutritionnelles pour 100 ml
Energie / Énergie 255 kJ (61 kcal)
Vet / Matières grasses 0,6 g
waarvan verzadigde vetzuren / dont acides gras saturés 0,3 g
Koolhydraten / Glucides 4,9 g
waarvan suikers / dont sucres 4,9 g
Eiwit / Protéines 7,6 g
Zout / Sel 0,2 g