Alle medewerkers worden geïnformeerd over health & safety en krijgen een training over gezond en veilig werken.

Gangbare melkkoeien worden doorgaans 4 of 5 jaar oud. Door de hoge melkproductie zijn gangbare koeien na hun 3e of 4e zoogperiode economisch niet meer rendabel. Biologisch(dynamisch)e koeien geven bijna 20% minder melk en leven daarom meestal langer.

Er kan soja in het krachtvoer zitten. Als dit het geval is, is de soja biologisch gecertificeerd, en deze voldoet bovendien aan de RTSR criteria, zie www.responsiblesoy.org/contribute-to-change/adquiriendo-creditos-de-soja-rtrs/?lang=en

Zuiver Zuivel producten zijn te koop bij de biologische speciaalzaak. Klik hier voor adressen waar onze producten te verkrijgen zijn. Mochten er gegevens niet kloppen of er ontbreken volgens jou nog winkels neem dan contact met ons op.

Meer natuurvoedingswinkels kunt u vinden op www.biogids.nl, onder de rubriek natuurvoeding.

Enkele winkelketens waar de producten van Zuiver Zuivel worden verkocht zijn:
De Natuurwinkel
Ekoplaza
Odin

Daarnaast komen er steeds meer webwinkels waar u onze producten kunt bestellen, we noemen er enkele:  www.hofwebwinkel.nl voor Flevoland, Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Elburg, Kampen, Zwolle, Hattem, Amersfoort, ’t Gooi, regio Amsterdam en www.ekonoom.nl, voor Noord Nederland

Bij de meeste yoghurts die tegenwoordig worden verkocht, rijpt de yoghurt in een grote tank en wordt de yoghurt voor het afvullen in de verpakking glad geroerd. Bij een standyoghurt wordt de warme dunne aangezuurde melk afgevuld in bijvoorbeeld een beker of fles. Daarna rijpt het product in de verpakking in een speciale warme cel. Als het product goed van smaak en structuur is, wordt het product in de koeling geplaatst. Standyoghurts hebben een kenmerkende losse structuur; als je een lepel in het product steekt, treedt er bijna direct vocht uit.

Ja, alle kaas van Zuiver Zuivel wordt bereid met vegetarisch stremsel. Uiteraard is dit stremsel niet genetisch gemodificeerd. Alle producten van Zuiver Zuivel zijn geschikt voor vegetariërs.

Rechtsdraaiend melkzuur komt van nature in ons lichaam voor. De Yomio van Zuiver Zuivel  bevat overwegend (tenminste 90%) rechtsdraaiend melkzuur.

De biodynamische boeren krijgen een meerprijs tov de reguliere melkprijs voor de melk. Deze hogere prijs hebben de boeren nodig als vergoeding voor de meerkosten van de biologische productiewijze:

• De koeien krijgen biologisch voer, wat duurder is dan regulier voer. Bovendien krijgen de biodynamische koeien minder krachtvoer, waardoor de koeien minder melk produceren.

• Biodynamische landbouw vereist meer grond, omdat de opbrengst per hectare lager is vanwege het feit dat men geen kunstmest mag gebruiken.

• Biodynamische veeteelt vereist meer bewegingsvrijheid voor de dieren en dus grotere stallen, waardoor de kosten van gebouwen hoger zijn.

• Biodynamische landbouw is arbeidsintensiever. Er mag bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt worden van chemische onkruidbestrijders. Doordat de biodynamische veehouders niet altijd dicht bij elkaar in de buurt zitten, moet de melkwagen grotere afstanden afleggen. Daar komt nog bij dat de biologische boeren over het algemeen minder melk leveren, waardoor een melkrijder meer adressen moet rijden voor de wagen vol is. Ook de productie van biodynamische zuivelproducten is in veel gevallen duurder dan bij reguliere zuivelproducten.

• Doordat de volumes van biodynamische zuivelproducten in veel gevallen nog zeer gering zijn, worden op de afvullijnen relatief kleine hoeveelheden product per keer geproduceerd. Er moet vaker worden omgeschakeld en schoongemaakt, wat ervoor zorgt dat de kosten per product hoger zijn dan bij reguliere producten.

• De behandeling van biodynamische kaas in het pakhuis vraagt bijvoorbeeld meer arbeid, omdat er geen schimmelremmende stoffen in de kaascoating zijn toegestaan. Daardoor moet de kaas vaker worden behandeld en gekeerd.

• Niet alleen de melk dient van biodynamische oorsprong te zijn, ook alle andere grondstoffen zijn indien beschikbaar biodynamisch en anders biologisch (zoals bijv. suiker, aroma’s en vruchten). Omdat de kostprijs van deze grondstoffen ook hoger is dan van reguliere grondstoffen, werkt dit ook kostprijsverhogend voor de biologische zuivelproducten Tenslotte zijn de kosten voor de winkel ook hoger, omdat biodynamische melk niet in containers het schap wordt ingereden, maar met de hand in het schap moet worden gezet, omdat de zuivel in dozen wordt aangeleverd.

Acidophilus is een aangezuurde volle melkdrank die mild-zuur en romig van smaak is. Ze bevat Lactobacillus Acidophilus en Lactobacillus Caseï.

Alle producten van Zuiver Zuivel zowel dagvers, boter als de kaas zijn glutenvrij, dus u kunt zonder zorgen genieten van onze producten.

Alle producten van Zuiver Zuivel zijn bereid van gepasteuriseerde melk, dus u kunt zonder zorgen genieten van onze producten, ook als u zwanger bent!

Ja, alle kaas van Zuiver Zuivel wordt bereid met vegetarisch stremsel. Uiteraard is dit stremsel niet genetisch gemodificeerd. Alle producten van Zuiver Zuivel zijn geschikt voor vegetariërs.

De koe wordt op diervriendelijke wijze door de boer verzorgd en twee keer per dag gemolken. Drie keer per week wordt de melk met een speciale wagen opgehaald bij de boer en naar de fabriek gereden. Hier wordt de melk gepasteuriseerd en verder verwerkt tot bijvoorbeeld melk, vla of yoghurt. In gekoelde wagens worden de pakken en flessen vervoerd naar een supermarkt bij jou in de buurt.